fbpx

Nuoriso-osasto

Etsimme nuoriso-osastoomme reippaita, 9-15-vuotiaita nuoria! Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä nuoriso-osaston johtajaan, yhteystiedot alempana. (tilanne 27.6.2020 –>)

Palokunnan nuorisotoiminta tarjoaa mielenkiintoisen, hyödyllisen ja ilmaisen harrastuksen. Palokuntaharrastus ei ole vain poikien juttu, vaan myös tytöt ovat yhtälailla tervetulleita mukaan toimintaan.

Mitä palokuntanuoret tekevät?

Toiminnan perustana ovat viikkoharjoitukset. Harjoitukset järjestetään joka torstai siten, että osasto on jaettu alakouluikäisiin ja yläkouluikäisiin. Harjoituksissa harjoitellaan hyvin samankaltaisia taitoja kuin aikuiset hälytysosastolaiset. Palokunnassa oppii esimerkiksi letkuselvitysten tekoa, ensiapua, tieliikennepelastamista ja alkusammutusta.

Lisäksi osallistumme palokuntien välisiin kilpailuihin. Kilpailuja on aina taiteellista lumiveistoskisasta tiukkaa palokuntataitoa vaativaan kalustokilpailuun ja teoreettisesta tietokisasta vauhdikkaaseen liikuntakalustokilpailuun. Pyrimme myös mahdollistamaan erinäisiä vierailuja mahdollisuuksien mukaan eri kohteisiin, esimerkiksi pelastuslaitokselle.

Joka kesä osallistumme niin sanotulle isolle leirille, joka kestää noin viikon. Leirillä jokainen nuori osallistuu kurssille, joka vie eteenpäin palokuntauralla. Keväällä on yleensä lisäksi vielä lyhyempi viikonlopun yli kestävä leiri sekä talvella niin sanottu talvileiri, joka myös kestää viikonlopun yli.

Tämän kaiken lisäksi harrastuksen kautta saa hyviä ja rehtejä kavereita sekä omasta että naapuripalokunnista, mikä on koko harrastuksen kulmakivi — palokunnassa tehdään asiat aina yhdessä, ei yksin


Milloin harjoitellaan?

Nuoriso-osasto harjoittelee torstaisin kahdessa eri ryhmässä.

Nuorempi ryhmä  17.00 – 18.30
Vanhempi ryhmä 18.30 – 20.00

Koulujen loma-aikoina harjoituksia ei pidetä.


Seuraa meitä:

Instagram:
https://www.instagram.com/kellokoskenvpk_nuoret/

Lisätietoja:
Osaston johtaja Joona Perälä
puh. 045 112 8100
joona@kellokoskenvpk.fi

© 2020 Kellokosken VPK

Theme by Anders NorenUp ↑